Video(játék) Homlokzat

D3SIGN

Végy 20 emeletnyi függönyfalas homlokzatot, adj hozzá annyi lámpát ahány ablakod van, kapcsolgasd a lámpákat le-fel, és kész is!

Természetesen nem ilyen egyszerű a dolog, (már ha ezt a számomra hihetetlenül magával ragadó jelenséget lehet "dolog"-nak nevezni) itt azért komoly háttérmunkáról van szó. De mielőtt a technikai háttérbe lépnénk, csodáljuk meg e szó szerint ragyogó ötletet.


A Blinkenlights Projekt 2001-es berlini alkotóinak köszönhető az a jelenség, ami 2008-ban a kanadai Toronto városába költözött. Itt Stereoscope néven vált híressé. Az immár továbbfejlesztett "pixelvideohomlokzat" Toronto városházának két teljes homlokzatát foglalta el, és ejtette ámulatba a közönséget.

Nem csoda, hisz átváltoztatja az épületeket egy hatalmas képernyővé, mely még mozog is! Előző pár cikkünkben beszámoltunk egy-két innovatív megoldásról (ilyen környezettudatosság, olyan megújuló energia), de azért egy PONG játék egy 20 emeletes épületen a telefonunkkal irányítva mégiscsak megdobogtatja a szívünket :)

További információk a Blinkenlights weblapján.

hozzászólás Címkék: multimédia animáció építészet grafikus pixel

A bejegyzés trackback címe:

https://d3sign.blog.hu/api/trackback/id/tr921749430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 

 

süti beállítások módosítása