Hegyi levegő

D3SIGN

A hetet egy friss építészeti bejegyzéssel indítjuk, mely a  bemutatott épület környezeti, építészeti, esztétikai adottságai miatt is friss.

A Csendes Óceán partján emelkedő japán hegyek rejtik ezt a Mount Fuji Architects Studio által tervezett hétvégi villát, melynek minőségét természetesen a telepítés is növeli, de bármely akár magyar dombvidéken is elképzelhető lenne.

A koncepció tisztán látható, mely két kubus kapcsolatából adódó lehetőségek alkotnak tereket. A hegyi terephez tömegileg és funkcionálisan is tökéletesen alkalmazkodik. Az alapként szolgáló vertikális nyúlványába rejtett borospince egy olyan kiegészítés, mely az amúgy "láttunk ár ilyet" véleménykörből kiemeli a házat.

A lakószint térszervezése légiességével a hétvégi üdülő igényeit tökéletesen kielégíti.

A megjelenéséről, anyaghasználatáról egy szó mindent elárul: összhang. Az összhang a belső és külső világ közt abszolút megmutatkozik. Az őt körülölelő természet formavilágából az épület szigorú geometriája kiszakad, de talán ez a kontraszt emeli ezt az épületet a követendő példánk tárgyává.

Forrás és részletek: archdaily.com

 

 

1 hozzászólás Címkék: japán ház építészet borospince domb hétvégi

A bejegyzés trackback címe:

https://d3sign.blog.hu/api/trackback/id/tr821718904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagyon jó épület, de aki tervezte, abszolút jól ismerte Marcio Kogan brazil tervező munkáit. Ez az épület pont olyan, mint az Osler House. De ennek ellenére én is egyetértek azzal, hogy nálunk is lehetne ilyen házat építeni.

 

 

süti beállítások módosítása