Dinamikus építészet

D3SIGN

Sci-fi filmbe illő elem, de megfelelően kivitelezve még elképzelhetővé is válhat.

David Fisher építész elméjének szülötte e teremtmény, mely kivételesen extra igényeket kielégítő, szószerint működő épületként kel életre. A legszembetűnőbb tulajdonsága a mozgás, mely (az animáción életszerűbben is be lehetett volna bemutatni) az eltérő szintek adott tengely körüli elforgathatóságából adódik.

Ez az új szemlélet, amely a jövőbe mutat, energiatudatosságra alapoz. Valószínűleg rögtön az jut eszünkbe, hogy jó, mozgathatók a szintek, de ehhez hatalmas energiára van szükség. Ezt az energiát a szintenként vízszintesen elforgatott, a szintek közé behelyezett szélerőművek termelik, melyek a toronyházat önfenntartóvá varázsolják.

Elég utópisztikus az ötlet, esztétikailag is sokan kifogásolhatják, de minden esetre elgondolkodtató. A torony alakja, homlokzata folyamatosan változik, szinte sosem ismétlődik.

Az építés is innovatív megoldást alkalmaz a toronyházak esetében, miszerint előregyártott elemekből a helyszínen szerelőmunka jellegű építkezés által hatalmas idő spórolható meg.

Bár az előadásmód látványtervező szemmel tekintve lehetne jobb, de egy "csillagokháborúja" animációt bemutatunk a projektről:

A 2008-as projekt már nem újdonság, de mindenképp említést érdemel.

 

1 hozzászólás Címkék: animáció építészet alternatív dinamikus

A bejegyzés trackback címe:

https://d3sign.blog.hu/api/trackback/id/tr171745890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 

 

süti beállítások módosítása