Etalon - építészeti animációk

D3SIGN

 A tevékenységi körünkkel szorosan összefüggő cikk a mostani, hisz építészeti látványtervezésről, azon belül animációról van szó. Egyik, számunkra etalon külföldi vezető iroda munkásságából mutatunk be pár klippet.  ....

... A videókat megtekintve érthető, hogy miért klippekről van szó. Nem a szokásos, hagyományos és már-már idejétmúlt, fél perc után unalmas, végetnemérő tervbejáró animációkat láthatunk. Az itt említett 2 példa szöges ellentéte ugyan egymásnak, de mégis szorosan összekapcsolódnak. Ami összeköti őket, az a MINŐSÉG!!!


Ellentétei egymásnak, hiszen a készítési technika, a tartalom és a mondanivaló teljesen más. A felső egy nyugodtabb, helyszíni felvételekre montázsolt, az "épület magáért beszél" típusú, míg az alsó egy konkrét történetre felfeszített, a képregények vidám hangulatát idéző ötletes kisfilm. Egyik sem az épület minden sarkát, minden szemszögből közzé tevő - ezzel mindent eláruló - , hanem részleteket mutató, sejtelmességet, titokzatosságot hordozó és ezzel ÉRDEKLŐDÉST(!!!!) keltő film. Felkelti a kíváncsiságot: Vajon milyen épület ez? Milyenek a lakások benne? Milyen az étterem? stb...

A már említett MINŐSÉG a másik sarkalatos pont itt is. Az ilyen követendő példaként bemutatott animáció nem drágább az említett "unalmas tervbejáró"-nál és mégis sokszorosan hatásosabb. Elég ilyenből egy rövidebb, és sokkal nagyobb eredményt ér el, mint a hosszú unalmas bemutató, ami aztán a végén drágább is.

Jó szórakozást a filmek újra és újra történő megtekintéséhez! :)

... és ne feledjék! .... mi készen állunk!

hozzászólás Címkék: animáció építészet 3d látványterv uniform

A bejegyzés trackback címe:

https://d3sign.blog.hu/api/trackback/id/tr111710287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 

 

süti beállítások módosítása