Bemelegítés Oslo-nál

D3SIGN

Bemelegítő építészeti postunkban egy követendő példát mutatunk be, mely letisztultságával, formavilágával és építészeti stílusával abszolút a mai minőséget képvisel.

Oslo-nál járunk. Egy többlakásos beépítést "dobott az asztalra" az On iroda (Joao Vieira Costa, Leon Rost, Ricardo Guedes, Francisco Moncada), ahol az építészek a természet és az épületek kapcsolatát vették koncepcionális példaként. Ez a kapcsolat a környezet analízise alapján vált alapelvvé. Mindez az épületegyüttesen belül is megmutatkozik, ahol ugyanakkor tereket, teraszokat alkakít ki, és válik egységes, 4 házból álló társasházzá.

A fotóba illeesztett látványtervek jól mutatják az épület archetipikus formavilágát. A fotóba illesztés nagyon jól sikerült, mindenképp hatásosan prezentálja az épület mondanivalóját.

A forrás oldalon fellelhető robbantott axonometria jól bemutatja a 4 ház kapcsolatát, ahogy a terepből adódó szintkülönbség problematikáját megoldja.

Forrás és részletek: archdaily.com

hozzászólás Címkék: modern építészet on társasház oslo

A bejegyzés trackback címe:

https://d3sign.blog.hu/api/trackback/id/tr411704167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 

 

süti beállítások módosítása