Történelmi kapcsolat

D3SIGN

A látványtervezési megbízásokkal tarkított sűrű napokon is igyekszünk eleget tenni a blog olvasói elvárásainak és minél frissebb, izgalmasabb cikkeket bemutatni. A mostani egy holland (ugyan csak követendő) példa.

A Csillagok háborújába illő névvel koronázott lakóépület V21K01 névre hallgat és Lieden, Hollandia legrégibb egyetemi városának szélén kapott helyet.


E történelmi háttérre épül koncepciója is, amely már a homlokzaton is szembetűnő eszközöket vonultat fel. Az épület atracit zink lemezborítást kapott, ami mind textúrájában, mind kivitelezésében a történelmi téglaépületek részletessége előtt tiszteleg.


Ezt a homogén burkolatot a nagyméretű, teljes szinteket áthidaló nyílások törik meg. Ezek kialakítását a belső terek és a környezeti kapcsolatok határozzák meg. Ebből fakadóan a földszint zártabb jellegét az emelet teljesen nyitott "üvegfalai" ellensúlyozzák.


A két szintes épületet egy tetőterasz koronázza, amely a háztetők felett egy nagyszerű vizuális kapcsolatot teremt Lieden városának magasabb tornyaival, szélmalmaival.


hozzászólás Címkék: történelem hollandia építészet lakóépület

A bejegyzés trackback címe:

https://d3sign.blog.hu/api/trackback/id/tr731786087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 

 

süti beállítások módosítása