Archetipikus csonkítás

D3SIGN

A durva cím mögött nyugodt, lágy vonalak mutatkoznak, amelyek egy archetipikus hasáb és improvizálásnak tűnő hullámok találkozásából fakadnak.

Ez a (két)ház egy család otthona, amelyet a japán "naf architect & design" iroda tervezett .


Az alapkubust, ami a teljes telket elfoglalja, egy görbe vágja három részre. Az így létrejött középső elem kiragadásával egy belső udvar alakult ki a további megmaradó két épülettömeg közt. Az alkalmazott anyagok és szerkezetek is ezt a darabolást prezentálják.

A tömegképzésből kialakult épületpár funkcionálisan is megállja a helyét, hiszen a belső udvar nyújtotta tér elválaszthatja egymástól az éjszakai és nappali zónát. Ezen felül további lehetőségeket is nyújt a család részére e darabolás, ha esetleg hosszú távú vendégeket fogadnak, vagy a gyerekek felnőnek és magánéletre vágynak.


A projekt alapgondolata az a tipikus eset, amikor egy telken adott egy főépület, és a hozzá tartozó kiszolgáló,gazdasági épület (pajta) :)


Véleményünk szerint ez egy remekül sikerült formai, építészeti, funkcionális kísérlet, mely utat nyit az alapoktól való elszakadáshoz, de tiszteletben tartja azok erejét.


 

4 hozzászólás Címkék: japán ház építészet családi csonka kubus

A bejegyzés trackback címe:

https://d3sign.blog.hu/api/trackback/id/tr91766251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

az üvegfalú garázzsal azért vitatkoznék.
Mi a baj a garázzsal? Valószínűleg egy autóját imádó megrendelőről van szó, aki vacsora közben azt bámulja. Kb olyan mint az üvegfalú fürdőszoba...
csak ne kelljen esőben átmenni a másik épületbe...
Zseniális az ötlet! Nyitva és zárva... egyszerre.

 

 

süti beállítások módosítása