Nyeregtető & kocka

D3SIGN

E cikkünkben megcsodálható e két alapvető építészeti elem harca és szimbiózisa egyszerre. 


Szóval így is lehet a nálunk hőn imádott nyeregtetőt alkalmazni. Nem rejtik el, a metszeten nyílvánvaló az épület archetipikus formája, ugyanakkor vonalaiban, geometriájában a tiszta jelen és jövő mutatkozik.

A projekt célja egy elhagyatott ipari terület revitalizációja. A lakóépület tervezése folyamán a költésghatéskonyság volt a fő kihívás az építészeti minőség megtartása mellett - írja a Tisselli Studio építésziroda.


Az építészeti forma, azaz a nyeregtetős stílus a környező épületek adottságaiból fakadt. A hagyományos struktúra alkalmazása lehetővé tette, hogy az építészek a részletekre figyeljenek, és törekedhessenek az innovatív dizájnra.


Az épület egyfajta vízszintes rétegződést kapott, mely a funkcióból fakad (függőfolyosók, teraszok) és megjelenik a homlokzatokon.


3 hozzászólás Címkék: modern kocka letisztult építészet nyeregtető

A bejegyzés trackback címe:

https://d3sign.blog.hu/api/trackback/id/tr291760196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nekem tetszik, csak kár hogy nincs fotó, ahol a tető is látszik.
@Meli22:
Kedves Meli22!
Köszönjük a hozzászólást! Cserébe mi igyekszünk teljesíteni a kíváncságodat az utolsó 2 képpel, melyeken átsejlik a nyeregtető körvonala. Sajnos légifelvételt nem találtunk az épületről.

 

 

süti beállítások módosítása